برای ورود به بازار بورس ایران، بهتر است در مورد نحوه سود بردن، ضرر کردن و انجام معاملات نیز آگاه شوید. بهعبارت دیگر ورود به بازار تنها مسئله مهم نخواهد بود، بلکه شما باید در این بازار پایدار باشید و از پس نوسانات آن برآیید. در راستای کسب سود و اطلاعات کافی در مورد نحوه معاملات بازار بورس باید از انواع الگوها و تحلیلها استفاده کنید. یکی از همین الگوها الگوی کف و سقف سه قلو است.
آیا تا به حال با این اصطلاح روبهرو شدهاید؟ کف و سقف سه قلو یکی از بهترین الگوها برای شناسایی آینده سهام است. همچنین با کمک این الگو میتوانید قیمتهای بازار را برآورد کنید. بنابراین الگوی کف و سقف سه قلو روی کار آمده است تا کاربران با خیال راحتتری به معامله مشغول شوند.
تا چه حدی با تحلیلهای تکنیکال آشنا هستید؟ یکی از الگوهای تحلیل تکنیکال الگوی کف سه قلو است که در زمان روند نزولی بازار مشاهده میشود. در واقع زمانی که خرسها در بازار بورس حاضر میشوند، ما شاهد الگوی کف سه قلو خواهیم بود.
الگوی کف و سقف سه قلو کاربردهای زیادی دارد که در این بخش به الگوی کف سه قلو اشاره میکنیم. همانطور که از نام این الگو مشخص است، الگوی کف سه قلو دارای 3 کف خواهد بود:
در نظر داشته باشید با اینکه این الگو یکی از بهترین روشهای کسب اطلاعات در مورد روند بازار است، اما معاملهگران کمی از الگوی کف سه قلو استفاده میکنند. میتوان گفت این الگو به هیچوجه رایج نیست. به هرحال بهتر است که با کاربرد و نحوه کارایی این الگو نیز آشنا شوید.
برای درک بهتر از الگوی کف و سقف سه قلو بهتر از یک مثال استفاده کنیم. البته این مثال ما در مورد الگوی کف سه قلو خواهد بود. برای مثال بازاری دچار روند نزولی شده است، برای استفاده از الگوی کف سه قلو باید هدف قیمتی سهم مورد نظر را بدانید. اما هدف قیمتی در کجای نمودار تحلیل ارزش یک سهم قرار میگیرد؟
زمانی که حداکثر ارتفاع کف و سقف الگو در نمودار یک سهم قابل مشاهده باشد، در واقع هدف قیمتی آن مشخص میشود. بنابراین طی ادامه روند نزولی بازار ما شاهد الگوی کف سه قلو خواهیم بود. به عبارت دیگر کمکم فروشندگان دست از فروش برمیدارند و خریداران بیشتری در صف خرید حاضر میشوند.
در این زمان کفهای 3 قلویی که در بالا ذکر کردیم به مرحله اجرا درمیآیند. در پایان نیز حجم معاملات شکسته میشود و روند قیمت سهم مورد نظر فرآیند صعودی در پیش میگیرد. زمانی که مقاومت قیمت یک سهم از بین برود، الگوی کف سه قلو ایجاد میشود. این الگو بهعنوان روشی برای صعود قیمتها به حساب میآید.
زمانی که در بازار بورس شاهد ریزش باشیم، سپس با پیش رفتن زمانی نه چندان طولانی روند نزولی بازار به روند صعودی تغییر کند در واقع ما شاهد الگو کف سه قلو خواهیم بود. به زبان ساده این الگو نشاندهنده چندین بار ریزش، شکست قیمت و روند صعودی بازار سهام است. در واقع الگوی کف سه قلو ریزش متوالی بازار سهام را نشان میدهد.
انجام معامله و ترید با کمک الگوی کف سه قلو به قوانین و اصول خاصی نیاز دارد. برای انجام معامله با کمک این الگو باید به چند مورد توجه داشته باشید:
علاوه بر نقاط ذکر شده در بالا میتوانید کمی صبر کنید و بعد از پولبک، به معامله بر طبق الگوی کف سه قلو مشغول شوید. این در حالی است که شما به اندازه کافی صبور باشید. در واقع بعد از پولبک باید برای پوزیشن لانگ (خرید) خود دست به کار شوید.
برخلاف الگوی کف سه قلو که در روند نزولی بازار بود، الگوی سقف سه قلو در روند صعودی بازار ایجاد میشود. طی روند صعودی بازار مشخص میشود خریداران در برابر شکست قیمت مقاومت میکنند. بنابراین سهام مورد نظر دارای اعتبار و قدرت بالایی خواهد بود.
در ادامه 3 سقف ایجاد میشوند که تا حدودی با یکدیگر برابر هستند. بهطور کلی زمانی که روند بازار یک سهم بهصورت صعودی بالا رود، سپس درگیر نوسانات قیمتی شود و کاهش یابد، و دوباره روند صعودی خود را در پیش بگیرد، در واقع سقف سه قلو رخ داده است. این الگو سبب کاهش قیمت سهم مورد نظر خواهد بود.
به خاطر داشته باشید الگوی سقف سه قلو یک الگو در روند صعودی است که برای ایجاد روند نزولی تلاش میکند. بنابراین میتوان گفت الگوی سقف سه قلو به خرسها بیشباهت نیست. قیمتهایی که طی این الگو وارد بازار میشوند، همگی پایین خواهند بود. شاید در ابتدای این الگو حجم معاملات نیز کاهش پیدا کند اما با گذر زمان دوباره تعداد معاملات افزایش مییابد.
برای مثال زمانی که قیمت یک سهم در بازار بورس روند صعودی دارد و به طور ناگهانی این روند کاهش پیدا میکند، در واقع میتوان در زمان نزول قیمت الگوی سقف سه قلو را مشاهده کرد. در صورتی که قیمت سهم البرز طی دوره زمانی مشخصی از روند صعودی خود خارج شود، سپس روند نزولی پیدا کند، و دوباره به روند صعودی خود برگردد و این روند چندین بار تکرار شود، در واقع الگوی سقف سه قلو رخ داده است.
برای درک بهتر شما از الگوی سقف سه قلو مثالی دیگری نیز بیان میکنیم. در بازار بورس ارزش سهم فملی را 100 تومان در نظر بگیرید، در واقع صعودیترین قیمت 100 تومان خواهد بود. زمانی که قیمت معاملات به 100 تومان برسد اما نتواند از این قیمت عبور کند، در همان نقطه حجم معاملات افزایش مییابد.
با گذر زمانی نه چندان طولانی قیمت نمیتواند مقاومت خود را رد کند و حجم معاملات نیز کاهش مییابد. کم کم روند نزولی در قیمت سهم فملی مشاهده میشود. در این صورت الگوی سقف سه قلو رخ میدهد.
الگوی سقف سه قلو نشاندهنده شکست قیمتهای صعودی یک سهم، افزایش تدریجی حجم معاملات، و تایید قیمت در پایینترین نقطه حاضر در نمودار قیمتی است.
پیش از این نیز گفتیم استفاده از الگوی کف و سقف سه قلو تا حدود زیادی نادر است. به طور کلی این الگوها خیلی رایج نخواهند بود. اما در صورتی که قصد دارید براساس الگوی سقف سه قلو دست به معامله بزنید باید در ابتدا حد نقاط صعودی قیمت و ریزش قیمتی سهم مورد نظر را کشف کنید.
سپس فاصله قیمتی میان این 2 بازه را در نظر بگیرید. بهترین زمان برای خروج از معاملات براساس الگوی سقف سه قلو زمانی است که قیمت سهم مورد نظر به حداکثر خود رسیده است. در واقع نباید برای یک لانگ پوزیشن، الگوی سقف سه قلو را به کار برید.
هر زمانی که حمایت قیمتی نیز شکسته میشود، سیگنالهای فروش مشاهده میشوند. اما بهترین زمان برای انجام معاملات فروش، سقف اول و دوم است. با تکرار شدن این سقفها و بالا و پایین شدن خطوط قیمتی سهم مورد نظر، کنترل آن کمی سخت میشود.
در این راهنما سعی داشتیم شما را با 2 الگوی کف و سقف سه قلو آشنا کنیم. همچنین ویژگیهای کلی این 2 الگو را شرح دادیم. در ضمن سعی کردیم زمان مناسب برای شروع معاملات شما را مشخص کنیم. فراموش نکنید الگو کف سه قلو در روند نزولی بازار استفاده میشود و الگوی سقف سه قلو در روند صعودی قابلاستفاده است.
آیا راهنمای ما در مورد کف و سقف سه قلو برای شما مفید بود؟ ممنون میشویم نظر و تجربه خود را برای شما یادداشت کنید.
دیدگاه ها