بررسی سه اصل مهم در تحلیل تکنیکال، برای بی گدار به آب نزدن

اشتراک گذاری این مقاله
طیبه رحیمیان
زمان بروزرسانی این مقاله: 1 سال قبل
زمان مورد نیاز برای اتمام مقاله:
سه اصل مهم در تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های مهم تحلیل روند آتی قیمت یک سهم است و سه اصل مهم در تحلیل تکنیکال ما را در رسیدن به این هدف یاری می‌کنند. تحلیل تکنیکال یکی از ابزارهای اصلی کسب سود از بازار است. این روزها همه تحلیلگران بازارهای سرمایه از جمله سهام، رمزارز، کالا و هر سرمایه دیگری با این تحلیل‌ها آشنا هستند. بیش از دویست سال است که از این روش تحلیل استفاده می‌شود و همواره نتیجه‌بخش بوده است. در ادامه مقاله با جزییات بیشتری درباره تحلیل تکنیکال آشنا خواهید شد. برای شناخت بیشتر بازار بورس با ما همراه باشید.

 

تحلیل تکنیکال چیست؟

سرمایه‌گذاران همیشه به دنبال این هستند که حدس و گمان را از بازار سرمایه حذف کنند و بدانند کدام شرکت‌ها پتانسیل افزایش ارزش در کوتاه‌مدت را دارند. روش‌های مختلفی برای تفکیک سهام‌های ضعیف از قوی وجود دارد. الگوهایی که در اطلاعات تاریخی سهم قرار دارد، برای پیش‌بینی نحوه تغییر حرکت آن در آینده استفاده می‌شود. علم تحلیل تکنیکال با استفاده از این اطلاعات به معامله‌گران در سرمایه‌گذاری سودآور کمک می‌کند. سه اصل مهم در تحلیل تکنیکال موجب شناخت روندها می‌شوند.

تحلیل تکنیکال یک رویه در تریدینگ است که برای ارزیابی سرمایه‌گذاری و شناسایی فرصت‌های معاملاتی به وسیله تجزیه‌و‌تحلیل روندهای آماری جمع‌آوری شده از فعالیت‌های معاملاتی مثل حرکت قیمت و حجم، انجام می‌شود.

برخلاف تحلیل فاندامنتال که تلاش می‌کند تا ارزش اوراق بهادار را بر اساس فاکتورهایی مثل فروش و درآمد ارزیابی کند، تحلیل تکنیکال بر مطالعه قیمت و حجم متمرکز است. ابزارهای تحلیل تکنیکال برای بررسی روش‌های تاثیرگذاری عرضه و تقاضای یک سهم روی تغییرات قیمت، حجم و نوسانات آن بکار می‌رود.

اغلب از تحلیل تکنیکال برای تولید سیگنال‌های معاملاتی کوتاه‌مدت استفاده می‌شود. اما می‌تواند به ارزیابی بهتر قدرت یا ضعف یک سهم در مقایسه با کل بازار یا یکی از بخش‌های آن نیز کمک کند. به‌این‌ترتیب تحلیل‌گران می‌توانند برآوردهای کلی خود را بهبود دهند. تحلیل تکنیکال را می‌توان برای هر نوع دارایی از جمله سهام، قراردادهای آتی، کالا، اوراق بهادار و غیره با استفاده از اطلاعات تاریخی آنها انجام داد.

سه اصل مهم در تحلیل تکنیکال

 

پدید آورندگان تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال اولین بار توسط چارلز داو در اواخر دهه 1800 معرفی شد. چندین محقق شناخته‌شده از جمله ویلیام‌پی‌همیلتون، رابرت‌ریا، ادسون‌گولد و جان‌مگی به تکمیل این نظریه کمک کردند. اما شکل نوین آن در دهه‌های 1920 تا 1930 ایجاد شد.  این روزها تحلیل تکنیکال تکامل یافته و شامل صدها الگو و سیگنال است که در طی سالیان توسعه یافته‌اند.

تحلیل تکنیکال فرض را بر این می‌گذارد که فعالیت‌های معاملاتی گذشته، و تغییرات قیمت یک سهم، شاخص‌های باارزشی برای نشان دادن حرکت قیمت آن در آینده است. تحلیل‌گران حرفه‌ای تحلیل تکنیکال را همراه با سایر تحلیل‌ها بکار می‌برند. تحلیل تکنیکال سه اصل اصولی دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

 

همه چیز در قیمت لحاظ شده است

این اصل اول از سه اصل مهم در تحلیل تکنیکال است. تحلیل تکنیکال فرض می‌کند قیمت سهام، نشان‌دهنده همه چیزهایی است که می‌تواند بر شرکت تاثیر بگذارد. این موارد شامل اصول بنیادی‌ شرکت، فاکتورهای اقتصادی، روانشناسی بازار، درآمدهای جاری، رشد بالقوه، موجودی‌ها و فروش هستند.

فاکتورهای ژئوپلتیکی مختلفی مثل تغییر دولت و بلایای طبیعی وجود دارند که می‌توانند موجب تغییر قیمت بازار شوند. بنابراین هر دلیلی که به نظر منطقی یا احساسی برسد در قیمت یک سهم اثرگذار خواهد بود. تحلیل تکنیکال به بررسی روند حرکت قیمت می‌پردازد که محصول عرضه و تقاضا برای یک سهم خاص در بازار است.

 

قیمت‌ها بر اساس روندها حرکت می‌کنند

طبق قانون نیوتن جسم در حال حرکت تمایل به سکون دارد درحالی‌که جسم ساکن تمایل به ادامه سکون دارد مگر اینکه نیرویی بر آن وارد شود. اگر بازار در حال صعود است احتمالا به رشد خود ادامه می‌دهد. اگر در حال نزول است نیز همینطور.

در تحلیل تکنیکال، اعتقاد بر این است که حرکت قیمت از روندها پیروی می‌کند. بدین معنا که روند آتی قیمت یک سهم، به احتمال زیاد تا وقتی که تغییر مهمی رخ دهد یا روند جدیدی شکل بگیرد، در راستای حرکت قبلی آن است. می‌توان مسیر احتمالی سهم را با بررسی الگوهای مشابه در نوسانات روزانه و بین‌روز در مراحل اولیه ایجاد این الگوها پیش‌بینی کرد.

سه اصل مهم در تحلیل تکنیکال

 

تاریخ تکرار می‌شود

طبق سومین مورد از سه اصل مهم در تحلیل تکنیکال، روندهای تاریخی خودشان را تکرار می‌کنند، بخصوص از نظر تغییرات قیمت در کل بازار و خود آن سهم. ماهیت تکراری حرکت قیمت می‌تواند بخاطر روانشناسی بازار یا ارزش ذاتی شرکت باشد.

تحلیل تکنیکال برای تحلیل حرکات بازار، تاریخچه قیمت و شناخت رویه‌ها از الگوی چارت استفاده می‌کند و سرمایه‌گذاران می‌توانند جهت‌ آتی حرکت قیمت یک سهم و حتی کل بازار را با استفاده از آن تعیین کنند. چارت‌ها بیش از 100 سال است که استفاده می‌شوند و هنوز هم باورها بر این است که کاربرد دارندريال چراکه الگوهایی در قیمت را نشان می‌دهند که مدام تکرار می‌شوند.

تحلیل تکنیکال و جدول خوانی را می‌توان برای سرمایه‌گذاری در سهام، کالا، اوراق بهادار با درآمد ثابت، فارکس، املاک و هر بازار دیگری به کار برد. این روزها هم مثل همیشه، زمانبندی خرید یک سهم مهم‌ترین چیز است. فرقی نمی‌کند سهمی که دارید چقدر محبوب است اگر قیمت آن کاهش پیدا کند ارزش سرمایه شما هم کاهش می‌یابد.

بنابراین درک تحلیل تکنیکال برای سرمایه‌گذاران فعال، پیشرفت بزرگی است. بخصوص زمانی که تحقیقات قوی و تحلیل فاندامنتال، پشتوانه آن باشد. دیدن قیمت‌ها از طریق چارت و الگوها باعث تسریع معاملات می‌شود. در‌نهایت تحلیل تکنیکال محدوده قیمت و مرزهای آن را برای معامله‌گران مشخص کرده تا بتوانند نسبت ریسک به ریوارد بالقوه خود را محاسبه کنند. به‌این‌ترتیب می‌توانند سود بیشتری بدست آورند.

معامله‌گران با اجرای قوانین زیر می‌توانند سهم کاندید خود را انتخاب کنند:

 

 

جستجوی یک ورودی معقول

سرمایه‌گذار با بررسی اهداف قیمتی، بهتر متوجه می‌شود که چه زمانی برای وارد شدن یک سهم مناسب‌تر خواهد بو؛ نه زمانی که قیمت‌ها به شدت بالا و میزان سود کم است.

 

 

ایجاد خروجی

همان‌قدر که مهم است بدانید چه زمانی سود خود را برداشت کنید یا حد ضرر را کجا قرار دهید، خروج از آن سهم نیز به همین میزان اهمیت دارد.

 

 

ارزیابی میزان ریسک به ریوارد

همیشه باید چشم‌انداز را بررسی کرد. یکی از ویژگی‌های یک معامله‌گر موفق تعیین سطح ریسک و پاداش به منظور هدایت تصمیمات سرمایه‌گذاری است. این ارزیابی نشان می‌دهد که آیا سود بالقوه در مقایسه با ضرر احتمالی، ارزش ورود به آن معامله را دارد یا خیر.

به خاطر داشته باشید که یادگیری روش‌های تحلیل و سه اصل مهم در تحلیل تکنیکال ممکن است تنها چند هفته یا چند ماه زمان ببرد اما مسلط شدن به آنها زمان بیشتری لازم دارد. یک تحلیل تکنیکال نیازمند پشتکار و کنترل احساسات است. شاید گفتن آن ساده باشد اما در عمل به‌سختی بدست بیاید. با داشتن نظم و شناخت کافی، می‌توان از تحلیل تکنیکال در‌جهت موفقیت مالی استفاده کرد.

 

جمع‌بندی

همانطور که گفتیم تحلیل تکنیکال یکی از رایج‌ترین روش‌های بررسی قیمت در کوتاه‌مدت است. تحلیل‌گران و سرمایه‌گذاران از این روش و سه اصل مهم در تحلیل تکنیکال برای پیش‌بینی قیمت در کوتاه‌مدت استفاده می‌کنند. این تحلیل‌ها به افراد، زمان مناسب ورود و خروج از بازار یک سهام را نشان می‌دهند. تحلیل‌های تکنیکال بر اساس چارت‌ها و روند تاریخی قیمت انجام می‌شود و اعتقاد بر این است که می‌توان از روی روند قبلی قیمت‌ها، روند آتی آنها را نیز پیش‌بینی کرد. یادگیری این روش تحلیل مدت کمی طول می‌کشد، اما دارای پیچیدگی‌هایی است که نیاز به تجربه دارد. تحلیل تکنیکال در کنار تحلیل فاندامنتال می‌تواند ابزار دقیقی برای پیش‌بینی آینده قیمت یک سهم باشد.

برچسب ها: