برای موفقیت در بازار بورس باید اطلاعات کاملی در مورد این بازار و روند نزولی و صعودی آن کسب کنید. بازار بورس نیز همانند سایر کسب و کارها نیاز به حرفه و تخصص ویژهای دارد. بنابراین باید از انواع تحلیلهای تکنیکال کاربردی در این بازار بهرهمند شوید و آنها را بشناسید. یکی از همین تحلیلهای تکنیکال کاربردی در بازار بورس الگوی سر و شانه است.
فرقی ندارد در بازار بورس مبتدی یا متخصص باشید، به احتمال زیاد نام این الگو به گوشتان خورده است. در این بخش قصد داریم این الگو را بیشتر تفسیر کنیم. همچنین سایت کافی کاربردهای الگو سر و شانه را برای شما توضیح میدهد. با کمک این الگو میتوانید از روند نزولی و صعودی بازار بورس باخبر شوید.
اگر یکی از کاربران بازار بورس باشید، با بعضی از الگوهای تحلیل تکنیکال آشنا خواهید بود. الگوی سر و شانه نیز یکی از همین الگوهای تحلیلی است که بیشتر بر روی برگشت قیمت بازار تمرکز دارد. همانطور که از نام این الگو مشخص است، شما با حالتیشبیه سر و شانهها (3 قله) روبهرو میشوید.
دو قلهای که پایینتر است شانه و قله بالاتر نیز سر نام دارد. شیب این قلهها در بعضی موارد افزایشی و در برخی زمانها کاهشی است. اما به طور معمول اگر شیب این الگو کاهشی باشد، سیگنال حاضر در این الگو قابل اطمینانتر است.
به طور کلی با اندازهگیری ارتفاع سر و شانهها میتوان هدف قیمتی مشخصی را برای خود تعیین و برای رسیدن به آن برنامهریزی کرد. در نظر داشته باشید قیمتی که شانهها را نشان میدهد هرگز از قیمت نشاندهنده سر، بالاتر نمیرود. در بعضی موارد قیمت حتی از هدف مشخصشده نیز بالاتر میرود، در این صورت نباید وسوسه شوید یا طمع کنید.
پیش از این به برگشتی بودن الگوی سر و شانه اشاره کردیم. در واقع این الگو براساس قیمتهای حاضر در بازار، نموداری طراحی میکند که تغییرات موجود در بازار را نشان میدهد. براساس گزارشات به دست آمده این الگو یکی از معتمدترین الگوهای برگشتی قیمتی حاضر در بازار بورس خواهد بود.
برای مثال زمانی که تغییرات بازار روند صعودی یا نزولی دارد، شما شاهد الگوهای سر و شانه خواهید بود. نکته مهم این است که روند نزولی و صعودی بازار با یک الگو سر و شانه نشان داده نمیشود. به عبارت دیگر برای تشخیص روند قیمت بازار بورس از 3 الگو سر و شانه استفاده میشود که در زیر آنها را توضیح میدهیم.
این الگو زمانی که قیمت در بازار بورس بین دو حالت صعودی و نزولی قرار بگیرد به وجود میآید. در واقع الگوی سروشانه ادامهدهنده روند میانی بین روند صعودی و نزولی بازار بورس خواهد بود.
الگوی سر وشانه کف نام دیگری نیز دارد، به آن الگوی سر و شانه معکوس نیز گفته میشود. همانطور که میبینید از کلمه کف در نام این الگو استفاده شده است، بنابراین این الگو در یک حرکت نزولی ایجاد میشود. در واقع الگو سروشانه کف از یک حرکت نزولی در بازار شروع میشود و تا بالا رفتن قیمت در این بازار ادامه پیدا میکند.
این الگو از 3 کف ایجاد شده است: 2 کف مجاور و 1 کف میانی. به خاطر داشته باشید کف میانی نسبت به 2 کف مجاور عمق بیشتری دارد. این کف میانی در واقع نقش سر در الگوی سروشانه سقف را ایفا میکند.
شروع معامله از طریق این الگو روش خاصی دارد. در واقع توصیه میکنیم هنگام شکست قیمت به معامله دست بزنید. در واقع هر چه شکست قیمت بیشتر باشد معامله شما موفقتر خواهد بود. خبر خوب اینکه اگر در زمان شکست قیمت از انجام معامله جا ماندید، میتوانید طی پولبک و تحت شرایط بهتری معامله کنید.
در این بخش شما را با تشخیص حد ضرر و حد سود براساس الگوی سروشانه کف آشنا خواهیم کرد. به نقاط زیر کف مجاور، حد زیان گفته میشود. البته برای اطمینان بیشتر از حد زیان خود میتوانید کف میانی را آخرین حد ضرر در نظر بگیرید. زمانی میتوانید حد زیان را نقطه کف میانی به حساب آورید که فاصله کف مجاور و کف میانی خیلی زیاد نباشد.
برای تشخیص حد سود نیز باید فاصله کف میانی تا شکست قیمت را در نظر بگیرید. البته حد سود در الگو سر و شانه کف از خط شکست به سمت بالا در نظر گرفته میشود.
الگوی سر و شانه سقف همانطور که از نامش مشخص است، طی تغییرات صعودی بازار اتفاق میافتد. این الگو در حرکت صعودی بازار شروع میشود و تا کاهش قیمتها و حرکت نزولی بازار ادامه دارد. در بین 3 قله الگو سروشانه سقف، الگوی سر بالاترین ارتفاع را نشان میدهد.
در نظر داشته باشید الگوی شانه نیز در این الگو سروشانه سقف پایینتر از حد معمول است. این الگو سبب پایین آمدن قیمت و افت شدید بازار خواهد بود. در ضمن کسب سود قابلتوجه طی این الگو تنها در بازارهای 2 طرفه ممکن است.
اگر قصد دارید با استفاده از این الگو سروشانه سقف دست به معامله بزنید باید منتظر شکست قیمت باشید. زمانی که شکستی در قیمت این الگو مشاهده شد، بهترین زمان برای آغاز معامله خواهد بود. همچنین اگر شکست خیلی سریع از بین رفت و قیمت دوباره به محل قبل خود برگشت، بهتر است منتظر پولبک بمانید.
میتوان گفت در بعضی مواقع سرعت شکست قیمت و برگشت آن به نقطه اولیه خیلی سریع اتفاق میافتد و شما از آغاز معامله عقب میمانید و شرایط مناسب را از دست میدهید. بنابراین پولبک بهترین زمان برای ورود به معامله براساس الگوی سروشانه سقف خواهد بود.
سوالی دیگر که بعد از آشنایی با این الگو ممکن است به ذهن شما خطور کند، مربوط به تشخیص حد ضرر و حد سود است. برای اندازهگیری حد ضرر باید فاصله میان شانه تا سر را در نظر بگیرید. البته بهتر است کمی بالاتر از سر را حد ضرر بدانید تا از اندازهگیری خود مطمئن شوید.
برای تعیین حد سود نیز باید از قسمت سر تا فاصله شکست قیمت را محاسبه کنید. بعد از اینکه به خط شکست قیمت رسیدید حرکت خود را به سمت پایین ادامه دهید. در این حالت میتوان حد سود را برآورد کرد.
حالا که با این الگو آشنا شدید، شاید کمی برایتان گیجکننده باشد یا الگوی سروشانه سقف و کف را با یکدیگر اشتباه بگیرید. بنابراین بهتر است از تفاوتهای این الگوها نیز با خبر شوید. از اینرو در این بخش اصلیترین تفاوت این 2 الگو را بیان میکنیم.
در الگوی سروشانه کف که درحرکات نزولی بازار ایجاد میشود، تمایل بیشتری برای برگشت به بالا وجود دارد. در صورتی که در الگوی سروشانه سقف این تمایل به سمت پایین خواهد بود.
تمام سرمایهگذاران و معاملهگران موفق بازار بورس از همین الگوها و تحلیلهای تکنیکال استفاده میکنند. در این راهنما سعی کردیم به طور خلاصه در مورد الگوی سر و شانه برای شما توضیح دهیم. همچنین در مورد انواع این الگوها و تاثیر آنها بر روی روند قیمت صحبت کردیم.
این الگو یکی از معتبرترین و معتمدترین الگوهای کاربردی در تحلیل تکنیکال بازار بورس است. بدینترتیب با کمک این الگو میتوانید در بهترین زمان ممکن وارد بازار بورس شوید و معامله خود را آغاز کنید. این الگوها بهترین زمان برای ورود یا خروج را مشخص میکنند.
آیا مقاله ما در مورد الگوی سروشانه برای شما مفید بود؟ ممنون میشویم نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه ها