قبل از شروع سرمایهگذاری خود باید به روند بازار پیشرو نگاه گستردهای داشته باشید و از تمام شرایط آن مطمئن شوید. در واقع نمیتوان بدون داشتن اطلاعات کافی به سرمایهگذاری یا معامله دست زد. به جمعآوری و بررسی اطلاعات حاضر در نمودارهای قیمت بازار بورس و سهام، تحلیل گفته میشود. در صورتی که این تحلیلها خیلی فنی و با اطلاعات تخصصی انجام شود، شما شاهد تحلیل تکنیکال خواهید بود. در ضمن به خطوط موازی که در نمودار قیمت هر سهم بازار بورس اشاره دارد، کانال در تحلیل تکنیکال گفته میشود.
اگر برای بار اول با این اصطلاح روبهرو شدهاید، به طور حتم درک این موضوع یا مفهوم کانال در نمودار قیمتی برای شما سخت است. در این راهنما سعی داریم به زبان ساده شما را با رسم کانال در تحلیل تکنیکال آشنا کنیم.
الگوهای نموداری مختلف در تحلیلهای تکنیکال بازار بورس وجود دارند. یکی از همین نمودارهای موثر و قدرتمند حاضر در تحلیل تکنیکال، کانال قیمتی یا کانال در تحلیل تکنیکال نام دارد. این کانالها اطلاعات مهمی را در اختیار کاربران میگذارند. در واقع هر سرمایهگذار با بررسی این کانالها میتواند زمان مناسب برای ورود به معاملات یا خروج از آنها را بسنجد.
همچنین با کمک اطلاعات این کانالها میتوان میزان ریسک را کنترل کرد. با شناسایی و کمک گرفتن از این کانالها میتوانید محل و زمان دقیق ورود به معاملات را تشخیص دهید. همچنین براساس این کانال میتوان ضرر را متوقف کرد یا سود بیشتری گرفت. در نظر داشته باشید این کانالها را میتوان بر روی نمودارهای قیمت انواع سهامها رسم کرد.
با رسم کانالها، راحتتر میتوان روند صعودی یا نزولی یک سهام و کالا را فهمید. به خاطر داشته باشید، سرمایهگذاران همیشه از همین کانالها برای شناسایی زمان خرید، فروش، و تعیین اهداف قیمتی خود استفاده میکنند. در ضمن نقاط ضعف بازار نیز در همین کانالها قابلمشاهده خواهد بود.
تصور کنید یک نمودار قیمتی در مقابل شما وجود دارد. بین خطوط این نمودار دو خط موازی به شکل یک کانال رسم میشود. این کانال تغییر نمیکند، اما نمودار قیمتی در طول زمان عوض میشود. بنابراین با کمک این کانال خیلی راحت تغییرات نزولی یا صعودی قیمت هر سهام را متوجه میشویم. گذشته از قیمت سهام، شما میتوانید اهداف قیمتی برای خود انتخاب کنید.
با کسب این طلاعات در مورد روند بازار سهم مورد نظر خود میتوانید از ضررهای احتمالی و پیشرو نیز جلوگیری کنید. همچنین سایر شاخصهای فنی مانند حجم معاملات هر سهم یا سیگنالهای تولیدشده در مورد معاملات آینده نیز در این کانالها قابلمشاهده و ارزیابی خواهند بود. در ادامه 3 مورد از کانالهای حاضر در تحلیل تکنیکال را توضیح میدهیم:
همانطور که از نام این کانالها مشخص است، کانال صعودی طی روند صعودی و روبهبالای نمودارهای قیمت بازار بورس پیش میرود. کانال صعودی تحلیل تکنیکال، خطوطی موازی است که به سمت بالا شیب دارد. این کانال بالاترین قیمتها را نشان میدهد. آیا میدانید کانال صعودی چطور رسم میشود؟ معاملهگران با رسم یک خط از پایینترین تا بالاترین نوسانها کانال صعودی را نشان میدهند. در واقع با کمک این کانالها نوسانات مختلف به یکدیگر وصل میشوند.
مخالف این کانالهای صعودی، کانالهای نزولی هستند که در ادامه به آنها نیز اشاره خواهیم کرد. کانال صعودی به منظور نشان دادن روند صعودی قیمت یک سهام استفاده میشود. این کانال از دو خط شیبدار به وجود میآید که روند مثبتی دارند. این کانال به بالا و پایینترین قیمت یک سهام متصل خواهد بود.
کانالهایی که زاویه آنها به سمت پایین است، کانالهای نزولی در تحلیل تکنیکال هستند. کانالهای نزولی نیز همانند کانالهای صعودی بالاترین و پایینترین قیمت را نشان میدهند و شیبی به سمت پایین دارند. تنها تفاوت و البته بزرگترین تفاوت این کانالها، جهت حرکتی آنها است. کانال نزولی نیز با 2 خط موازی بر روی نمودار قیمت یک سهام رسم میشود.
کانال نزولی با اتصال پایینترین و بالاترین قیمت یک سهام و با کمک خطوط موازی خود، میتوانند روند نزولی یک نمودار را مشخص کنند. بعضی از معاملهگران با مشاهده کانال نزولی فکر میکنند، قیمت یک سهام تا مدتها در این محدود نزولی باقی میمانند، در نتیجه سعی میکنند اولین معاملات خود را در روند نزولی شروع کنند تا با گذر زمان به سود خوبی برسند.
کانال خنثی در تحلیل تکنیکال زمانی مشاهده میشود که قیمت یک سهام به طور ثابت باقی بماند. در واقع زمانی که طی یک دوره زمانی مشخص قیمتها بالا و پایین نشوند، کانال خنثی مشاهده میشود. در نظر داشته باشید کانالهای خنثی بالاترین قیمتها را مقاومت یک سهام برای حفظ ارزش خود میدانند و پایینترین قیمت را حمایت سایر سهامها از ارزش خود در نظر میگیرد.
به تفاوت میان قیمتهای بالا و پایین یک سهام در تحلیل تکنیکال، کانال خنثی گفته میشود. این کانالها زمانی رسم میشوند که قیمت سهام در یک محدوده قیمتی قابلتعریف قرار بگیرند. این محدوده قیمتی شامل مقاوت سهام مورد نظر از ارزش خود و حمایت سایر سهامها خواهد بود. در ضمن کانال خنثی تمایلی به ایجاد نوسانات قیمتی ندارد.
کانالهای معاملاتی یا خرید و فروش در تحلیل تکنیکال با 2 خط موازی نشان داده میشوند. این کانالها به بازه مقاومت و حمایت هر سهم از ارزش و قیمت خود اشاره دارد. در واقع کانالهای خرید و فروش، یک دوره زمانی را در نظر میگیرند و براساس معاملات انجامشده در آن دوره زمانی تحلیل نهایی را مشخص میکنند. کانالهای خرید و فروش معتبر به طور معمول روند صعودی را نشان میدهند.
با نمایش روند صعودی یک نمودار قیمتی، فرصت خرید در اختیار معاملهگران قرار میگیرد. در ضمن کانال در تحلیل تکنیکال بر پایه خرید و فروش طی بازه زمانی مورد نظر حداقل 2 بار بالاترین قیمت و حمایت را لمس میکند. البته روند کانال خرید و فروش نزولی نیز به طور تقریبی به همین شکل خواهد بود. با کمک این کانال معاملهگران در شرایط مناسب برای فروش سهم خود قرار میگیرند.
آیا میدانید چطور یک کانال خرید و فروش رسم میشود؟ کانالهای معاملاتی با استفاده از خطوط موازی نشان داده میشود که کف قیمت و سقف حمایت ارزشی از یک سهام را مورد نظر دارد. تحلیلگران فنی و معاملهگران حرفهای با کمک کانال در تحلیل تکنیکال برای سرمایهگذاری بلند مدت خود تصمیم قاطع میگیرند.
پیش از این نیز گفتیم با رسم کانال در تحلیل تکنیکال میتوان به انواع قابلیتهای درونی سرمایهگذاری در بورس پی برد و به آنها دسترسی داشت. یکی از همین قابلیتها، حد ضرر است. بعد از رسم کانال در تحلیل تکنیکال میتوانید حد ضرر را تعیین کنید. برای مثال اگر در انتهای کانال دست به خرید زده باشید، سود خود را در بالاترین نقطه کانال دریافت خواهید کرد.
به عبارت دیگر، اگر در انتهای کانال از معامله یا خرید و فروش مورد نظر خارج شوید، دستورالعملی برای تعیین حد ضرر شما وجود خواهد داشت. به خاطر داشته باشید، تعیین حد ضرر در پایین هر کانال قابل مشاهده است. در واقع در نقاط پایینی کانال میتوانید نوسانات ناپایدار زیانآور را مشاهده کنید.
برای رسم این کانال باید از نرمافزارهای مربوطه استفاده کنید. خوشبختانه نرمافزارهای زیادی وجود دارند که شما با کمک آنها و از طریق دو خط موازی میتوانید کانال رسم کنید. نگران نباشید، رسم کانال در تحلیل تکنیکال کار دشواری نیست. تنها کافی است طی مراحل زیر پیش بروید:
برای سودبردن از بازار سرمایهگذاری سهام و بورس باید نمودارهای قیمتی موجود را به طور دائم بررسی کنید. در ضمن از بالاترین و پایینترین قیمتها مطلع باشید. در ادامه از تحلیلهای تکنیکال استفاده کنید و کانالهایی را در میان بازه قیمتی نمودارهای هر سهم بکشید. این کانالها 2 خط موازی هستند که بالاترین و پایینترین قیمت هر سهم را به یکدیگر وصل میکنند.
در ادامه با هرگونه نوسان مثبت یا منفی در نمودار قیمتی، کانال رسمشده در جای خود باقی میماند و شما به درک مشخصی از سود و ضرر معاملات دست مییابید. کانالهای صعودی رو به بالا و کانالهای نزولی به سمت پایین هستند. در ضمن کانالهای خنثی هم وجود دارد که بیشتر به معامله انجامشده اشاره خواهند داشت. همچنین با کمک این کانالها میتوان حد ضرر نیز تعیین کرد.
آیا میتوانید بر روی نمودار قیمتی سهام مورد نظر خود کانال رسم کنید؟ خوشحال میشویم نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه ها