پرتفوی به معنی کیف چرمی مردانه است که اسناد را در آن قرار میدهند .
احتمالا شما در بازارهای مالی بسیاری از اوقات با این لغت برخورد کرده اید. پرتفوی در زبان بازار های مالی به مجموع سبد دارایی های خریداری شده فرد در بازار های مختلف مانند کرپتو و بورس اشاره میکند .
برای مثال وقتی میگوییم پرتفوی بورسی یعنی مجموعه سهامی که ما در بورس خریداری کرده ایم و هم اکنون سهامدار آن هستیم.
اگر ملاحظه بفرمایید در تعریف پرتفوی ما از کلمه سبد دارایی استفاده کردیم , پس نتیجه میگیریم برای ایجاد یک پرتفوی مطمعن ما باید سبدی از دارایی های مختلف تشکیل دهیم .
به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی فرد اجازه ندارد تمام سرمایه خود را در یک دارایی بگذارد,اگر این کار را انجام دهید شما قوانین ساخت یک پرتفوی مطمعن را زیر پا گذاشتید و مطمعنا سرمایه شما در خطر از دست رفتن است.
ممکن است گاهی اوقات به منظور دست یابی به سود بیشتر وسوسه شویم و تصمیم بگیریم کل سرمایه مان را روی یک دارایی بگذاریم ,اما این نکته را فراموش نکنید که ما فرزند بازار هستیم و این بازار است که به ما دستور میدهد
و قرار نیست بازار باب میل ما حرکت کند ممکن است پیشبینی ما درست نباشد و اینبار به جای سود زیاد ,زیان زیادی متحمل شویم.
آموزش پرتفوی
برای مثال اگر بخواهیم مانند یک سرمایه گذار حرفه ایی در بورس ایران سرمایه گذاری کنیم باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که اگر ما پولمان را در یک سهم قرار دهیم ممکن است سهم افت کند و سرمایه ما از بین برود .
از طرفی اگر بخواهیم سهام زیادی خریداری کنیم طبعا سردرگم میشویم و هیچ کنترلی روی سهام خود نخواهیم داشت ,زیرا این سهم ها نیاز به تحلیل و برسی دارند و ما باید از آینده سهم بطور شفاف دورنما داشته باشیم .
به عبارتی باید نقاط خرید و فروش , کم کردن میانگین ,سطوح حمایتی و مقاومتی سهم را به درستی واقف باشیم,که فلسفه اصلی مدریت سرمایه در بازار های مالی است.
آموزش پرتفوی
به همین منظور ما برای جلوگیری از زیان وسردرگمی یک مقدار حداقل و حداکثر برای تعداد سهام سبد معرفی میکنیم
حداقل سهامی که ما باید در پرتفو داشته باشیم 3 سهم و حداکثر سهام 7 سهم است. اگر بخواهید بیشتر یا کمتر انتخاب کنید
مطمعن باشید به مشکل خواهید خورد چراکه خود این سهم ها به مدریت سرمایه و خرید و فروش پله ایی و در صورت نیاز
به کم کردن میانگین نیاز دارند و اگر تعداد سهام بیشتر شود هم از لحاظ نقدینگی به مشکل خواهیم خورد هم از لحاظ تحلیلی .
این نوع مدیرت سرمایه فرقی نمیکند که در چه بازاری باشد چه بورس چه کرپتو چه طلا و … در هر صورت ما باید سبدی از دارایی های مختلف تشکیل دهیم تا ریسک سرمایه گذاری ما پایین بیاید .
مزیت چیدن سبد دارایی به این است که در صورت افت بعضی از دارایی ها ,دارایی های دیگر رشد میکنند . همینطور زیان آنها را جبران میکنند و اصل سرمایه شما باریسک کمتری مواجه است .
مدیرت سرمایه پرتفوی نیز تقریبا یک کار شخصی سازی است ,اما بخواهیم با کمترین ریسک یک پرتفوی بسازیم باید:
50 % سرمایه را به دید بلند مدت(به دید 3 سال به بالا) در یک نقطه کم ریسک و ارزنده روی 3 یا 4 سهم سرمایه گذاری کنیم . 35 % سرمایه را به سرمایه گذاری کوتاه مدت (بین یکماه تا یکسال تقریبا) اختصاص دهیم . و با 15% درصد سرمایه نوسانگیری لحظه ای یا نهایتا چند روزه انجام دهیم (البته در صورتی که تسلط کافی روی نوسانگیری داشته باشید ).
نکته آخر
شما بسته به تسلط نسبی خود بر هریک از پوزیشن های معاملاتی بالا، میتوانید درصد اختصاص سرمایه را کم یا زیاد کنید.
دیدگاه ها