مدیریت سرمایه به زبان ساده

اشتراک گذاری این مقاله
سجاد فولادوند
زمان بروزرسانی این مقاله: 2 سال قبل
زمان مورد نیاز برای اتمام مقاله: 10 دقیقه

مدیریت سرمایه

در مقاله مدیریت سرمایه به زبان ساده ابتدا بهتر است سوالات زیر را از خود بپرسید :

1: برای سرمایه گذاری باید سرمایه مان را به چند قسمت تقسیم کنیم؟

2: هر قسمت را کجا و به چه اندازه سرمایه گذاری کنیم؟

اگر پاسخ این سوالات را بلد نیستید پس بهتر است این مقاله را تا انتها مطالعه کنید

موارد بالا را یکی یکی برسی میکنیم !

1 سرمایه را به چند قسمت تقسیم کنیم

اگر دقت کنید گفتیم سرمایمان را تقسیم کنیم ،پس نتیجه میگیریم اولین قانون مدیریت سرمایه با قرار دادن کل سرمایه در یک نقطه مخالف است . این به چه معناست؟

به این معنا که ما باید سرمایه مان را به چند قسمت تقسیم کنیم و به هیچ عنوان کل سرمایه را در یک بازار قرار ندهیم .

2 : سرمایه تقسیم شده را بین بازار های مختلف تقسیم کنیم .

این قانون تقریبا شخصیست و بستگی به تخصص شما در هر بازار دارد مثلا اگر شما خیلی فرد حرفه ایی در بورس هستید میتوانید سرمایه بیشتری را وارد بورس کنید ، ولی از انجا که من فرد میانه رویی هستم نظر شخصی من این است که 50%سرمایه تان را روی دارایی امن بگذارید, 50%روی دارایی ریسک پذیرتر!

آموزش مدیریت سرمایه

انواع دارایی:

بطور کلی دو نوع دارایی داریم ،دارایی های امن و دارایی های ریسکی!!

فرق آنها را توضیح میدهیم:

بخواهم ساده به شما بگویم :دارایی امن دارایست که احتمال زیانش خیلی کم تر است (خیلی کم است ولی نمیتوانیم بگوییم صفره است) مثلا برای مثال ملک و املاک ،طلا و کلا دارایی هایی که قیمتشان خیلی کم نوسان میکند و معمولا باشیب ملایم در حال صعود هستند …

دارایی ریسکی دارایست که نوسانات قیمتی در آن شدید تر است و احتمال زیانش نسبت به دارایی امن خیلی بالا تر است و احتمال از دست دادن بخشی از سرمایه وجود دارد ولی نسبت سودهی آن در مقایسع با دارایی های امن بیشتر است یعنی به همان اندازه که ریسک دارد ،اگر مسلط باشید ،سود هی هم دارد (تاکید میکنم اگر مسلط باشید) بخواهم مثال بزنم بازار بورس،ارز دیجیتال،دلار و …

آموزش مدیریت سرمایه

آموزش مدیریت سرمایه

تقسیم بندی سرمایه

حالا که فرق انواع دارایی ها را فهمیدیم تقسیم بندی سرمایه را یاد بگیریم : تصور کنید یک میلیارد سرمایه دارید (شما نسبت به سرمایه خودتان حتی اگر 10 میلیون است سرمایته تان را تقسیم بندی کنید ،هیچ فرقی ندارد چه 10 میلیون چه یک میلیارد ) خب از این یک میلیارد سرمایه 50% آن را دارایی امن خرید میکنید مثلا طلا یا ملک(ملک در ایران واقعا جواب دهی فوق العاده ایی دارد برای یک سرمایه گذاری امن) 50% مابقی آن را که 500 میلیون میباشد بین بورس ،فارکس و ارز دیجیتال تقسیم میکنید

چگونه تقسیم کنیم ؟ از این 500 میلیون ثابت 20%به بورس اختصاص میدهید (100میلیون ),20% به فارکس(فقط با آن ترید میکنید و اصلا بلند مدتی نباید سرمایه گذاری کرد و بیش از 20% وارد نکنید! و 20%هم به ارز دیجیتال اختصاص میدهیم.

تا اینجا شد 60% مابقی 40%دیگر آن را دقیقا به صورتی که پایین خدمتتان میگویم تقسیم کنید!

این 40 % را به صورت چرخشی یکبار وارد بورس میکنیم ، یکبار وارد ارز دیجیتال !!

چطور متوجه شویم این 40 درصد را باید وارد بورس کنیم یا ارز دیجیتال؟؟ با یک مثال توضیح میدهم !

مدیریت سرمایه به زبان ساده

تشخیص بازار هدف

مثلا در اواخر سال 98 تا خرداد ماه 99 بازار بورس ایران واقعا عالی بود و ما آن 40% را وارد بورس کردیم . اما بورس از تیر ماه 99 تا با الان که آبان 1400 هستیم دچار رکود شده است و دقیقا بعد از آن ارز های دیجیتال شروع به رشد عالی کردن و ما باید آن 40 % را وارد ارز دیجیتال میکردیم و به این صورت همیشه سرمایه ما رشد میکند و از رکود و ریزش بازارها در امان میمانیم .

اگر ارز ها نیز بازارشان خراب بود چکار کنیم؟

مجبور نیستیم 12 ماه سال پولمان در معامله باشد! هر بازاری که خوب باشد سرمایه مان را به آن بازار تزریق میکنیم ! اگر هم هردو بازار خراب باشند نقد میمانیم, اولین هدف ما در هر بازار و معامله باید زیان نکردن باشد بعد سود کردن!!

نکته قابل توجه ایی باید به شما بگویم این است که خود این 20 %سرمایه ایی که ما وارد هر بازار میکنیم خود نیز دوباره نیاز به مدیریت سرمایه دارد که در مقالات بعدی به تفکیک به زبانی ساده برای شما باز خواهیم کرد.

برچسب ها: