رسم کانال در نمودار

اشتراک گذاری این مقاله
علیرضا مهرابیان
زمان بروزرسانی این مقاله: 2 سال قبل
زمان مورد نیاز برای اتمام مقاله: 17 دقیقه

رسم کانال در نمودار، از ابزارهای مهم،ساده و پراستفاده در تحلیل تکنیکال به حساب می آید که در مشخص کردن نقاط مناسب برای خرید یا فروش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اگر ما مفهوم خط روند را یاد گرفته باشیم و یک خط موازی خط روند (چه صعودی چه نزولی)که یک خط آن حداقل دو قله و دیگری نیز دو کف قیمت را لمس کنند رسم کنیم، در واقع ما یک کانال ایجاد کرده‌ایم.

رسم کانال در بورس – کانال چیست؟

همان‌طور که می‌توانیم برای رشد ، نزول و حتی حالت خنثی یک سهم خط روند ترسیم کرد، می‌توانیم به‌جای ترسیم یک خط از ابزاری به‌عنوان channel استفاده کنیم.

نحوه ی انتخاب ابزار کانال در نمودار

نحوه ی انتخاب ابزار کانال در نمودار

به طور کلی پیدا کردن یک کانال، بعد از پیدا کردن یک خط روند معتبر اتفاق می‌افتد. هرگاه موفق شدیم خط روندی را به درستی پیدا کنیم برای اینکه بررسی کنیم آیا قیمت در یک کانال قرار گرفته کافی است خطی موازی با خط روند را رسم کنیم و در سمت دیگر نمودار قیمت قرار دهیم.

وقتی قیمت ها به خط روند پایینی برسند ، می توان از آن بعنوان ناحیه خرید استفاده کرد.

وقتی قیمت ها به خط روند بالایی برسند ، می توان از آن بعنوان ناحیه فروش استفاده کرد.

مقاله پیشنهادی: خطوط روند

رسم کانال در نمودار – انواع کانال‌ها

سه نوع کانال وجود دارد:

  1. کانالِ صعودی(کانال افزایشی)
  2. کانال نزولی (کانال کاهشی)
  3. کانالِ افقی

کانالِ صعودی

برای ایجاد یک کانالِ صعودی (افزایشی) ، کافیست یک خط موازی با همان زاویه خط روند صعودی (سقف ها بالاتر از سقف قبلی و کف ها بالاتر از کف قبلی) رسم کنید و سپس آن خط را به صورت موازی به سقف ها وصل کنید.

کانالِ صعودی

کانال صعودی

کانالِ نزولی

کانال نزولی بر عکس آن است و قله ها و کف ها هر دو پایین تر می آیند و روند قیمت نزولی است.

برای ایجاد یک کانالِ نزولی ، کافیست یک خط موازی با همان زاویه خط روند نزولی ( سقف ها پایین تر از سقف قبلی و کف ها پایین تر از کف قبلی) رسم کنید و سپس آن خط را به صورت موازی به کف ها وصل کنید.

هنگامی که قیمت به کف کانالِ نزولی میرسد، انتظار می رود که قیمت دوباره افزایش یافته و در کانال نزولی باقی بماند .
در تصویر زیر، نقطه برخورد نمودار با کف کانال نزولی است. در واقع نقطه ای که انتظار داریم از آنجا قیمت حرکت صعودی در پیش بگیرد با رنگ سبز مشخص شده است.

و همچنین در صورت رسیدن نمودار قیمت به سقف کانال نزولی، انتظار می رود که قیمت کاهش پیدا کند و در کانال نزولی باقی بماند.(نقاط قرمز)

کانال نزولی

کانال نزولی

رسم کانال در بورس

کانال افقی

کانال افقی یا خنثی کانالی است که قیمت سهام در آن در محدوده دو خط افقی نوسان دارد. این امر نشان از یک بازار بدون روند دارد.

در کانال افقی نیز قله ها و کف ها تقریبا بدون تغییر خواهند بود و حالت رنج دارند

کانال افقی

کانال افقی

نحوه رسم کانال

برای ترسیم کانال کافیست پس از رسم خط روند معتبر(حداقل دو پیوت ماژور) ، بر روی خط کلیک کنیدو سپس آنرا موازی خط روند روی سقف ها کپی کنید و سپس خطوط را ادامه دهید.

در هنگام رسم کانالِ نزولی، به خط روند نزولی (خط بالایی کانال)، سقف کانالِ نزولی و به خط کپی شده از آن (خط پایینی کانال)، کف کانالِ نزولی گفته می شود.

در کانال های صعودی، به خط روند صعودی (خط پایینی کانال)، کف کانالِ صعودیی و به خط کپی شده از آن (خط بالایی کانال)، سقف کانالِ صعودی میگویند .

چه زمانی میتوانیم یک کانال رسم کنیم؟

هر دارایی در طول مسیر حرکتی خود، می‌تواند روند اصلی نمودار را شکل بدهد، کانال قیمتی حتماً باید در بین 2 خط موازی باشد

 زمانی مجاز هستید کانال مورد نظر را رسم کنید که 4 نقطه مهم در نمودار را شناسایی کنید و این 4 نقطه، تشکیل 2 خط موازی که روند سهم را مشخص می‌کند، بدهد . در واقع، 2 نقطه از سقف‌های قیمتی و 2 نقطه از کف‌های قیمتی برای رسم کانال لازم و ضروری است.

سقف‌های قیمتی، خط بالایی کانال ،اصطلاحاً ناحیه مقاومتی را تشکیل میدهد

و 2 نقطه کف قیمتی، خط پایینی کانال ، اصطلاحاً ناحیه حمایتی سهم را تشکیل می‌دهند.

روند کانال قیمت را چگونه تشخیص دهیم؟

چیزی که نشان‌دهنده صعودی یا نزولی بودن روند کانال است، شیب نمودار قیمت است.

زمانی که خط روندی با شیب مثبت و روبه بالا داریم (سقف بالاتر از سقف قبل ،کف بالا تر از کف قبل) نشان دهنده ی کانال قیمت صعودی است، این مسئله نشان می‌دهد که روند قیمت به گونه‌ای است که شاهد افزایش قیمت در سهام هستیم.

اما زمانی که خط روندی نزولی و روبه پایین (سقف پایین تر از سقف قبل ،کف پایین تر از کف قبل) داریم نشان دهنده ی ، کانالِ نزولی خواهد بود، به عبارتی شاهد کاهش قیمت در سهام هستیم.

کانالِ صعودی در نمودار و واکنش قیمت

کانال صعودی در نمودار و واکنش قیمت

رسم کانال در نمودار

کانالِ نزولیِ در نمودار و واکنش قیمت

کانال نزولی در نمودار و واکنش قیمت

خروج سهم از کانال (شکست کانال)

کانال در نمودار برای همیشه پا برجا نمی‌ماند و هرکدام از کانالها بالاخره در مقطع زمانی خاصی میشکنند یا تغییر روند می‌دهد هنگامی که دارایی کانال خود را چه از سقف و چه از کف بشکند دو حالت پدید می‌آید.

اگر نمودار از سمت بالای کانال خارج شود، نشان‌دهنده حرکت صعودی است، و هدف قیمتی به اندازه عرض کانال به سمت بالا خواهد بود.

اما زمانی که نمودار قیمت از کف کانال خارج شود،نشان دهنده ی حرکت نزولی است. و هدف قیمتی آن به اندازه عرض کانال به سمت پایین خواهد بود.

شکست کانال و خروج سهم ، با هدف عرض کانال

شکست کانال و خروج سهم با هدف عرض کانال

اعتبار کانال در تحلیل تکنیکال

اعتبار کانال به دو عامل زیر بستگی دارد

  1. تعداد نقاط برخوردهرچقدر نقاط برخورد در ترسیم کانال بیشتر باشد، اعتبار کانال افزایش پیدا می‌کند. به‌عنوان‌ مثال برای رسم کانال حتماً نیاز به 4 نقطه دارید اما زمانی که بتوان 5 نقطه شناسایی کرد، کانال از اعتبار بالاتری برخوردار خواهد بود.
  1. مدت زمانمدت زمانی که کندل‌های قیمتی درون کانال حرکت می‌کنند، حائز اهمیت هستند. هرچقدر این مدت‌زمان درگیری کانال بیشتر باشد، کانال رسم شده از اعتبار بیشتری برخوردار است و می‌توان در تحلیل تکنیکال روی آن حساب ویژه‌ای باز کرد.

نکات مهم و سخن پایانی در مورد رسیم کانال‌ها

معامله‌ کردن با کانال ها بسیار ساده است، در زمانی که قیمت در کف کانال است باید منتظر نشانه‌های افزایش قیمت باشیم و در زمانی که قیمت در سقف کانال است باید انتظار ریزش قیمت را داشته باشیم.

آنها یکی از تکنیک‌های مفیدی هستند که می‌توانند محدوده قیمتی مناسب را برای ورود به دارایی و خروج از آن به ما معرفی کنند. این ابزار به خط برگشت هم مشهور است و حالت خاصی از خط روند را نمایش می‌دهند. با اتصال سقف‌ها و کف‌ها می‌توان دو خط موازی به دست آورد که نمودار قیمت داخل این محدوده حرکت می‌کند.

الگوی کانال قیمتی حتما باید در بین دو خط موازی باشد.

هر کدام از خطوط بالا و پایین حداقل باید در دو نقطه نمودار را لمس کنند در غیر این صورت کانالی که رسم کردیم معتبر به نظر نمی رسد .

کانال‌های نزولی معمولا تمایل دارند از سقف بشکنند و کانال‌های صعودی از کف (احتمال بیشتری دارند). ودر صورت شکست کانال، قیمت میتواند به اندازه عرض کانال در همان جهت حرکت کند