در جواب خط روند داینامیک چیست باید گفت خط روند یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال به منظور ارزیابی سهم است که با استفاده از آن میتوانید مسیر یک سهم،جهت و هدف سهم را در سه ماه، شش ماه، و یا یک سال بعد تخمین بزنید .
شما با توجه به این خط روند می توانید برای خود یک استراتژی خرید ایجاد کرده تا سود های خوبی را بتوانید نسبت به سرمایه خود ایجاد کنید.
اگر نمودار یک سهم را بررسی کرده باشید متوجه میشوید که با نوسانات قیمتی که در سهم ایجاد میشود، نمودار سهم به حالت زیگزاگی به حرکت خود ادامه میدهد. این خطوط زیگزاگی مجموعهای از موجهای پی در پی هستند که از موجهای صعودی و نزولی تشکیلشدهاند.
این نوع خطوط به تحلیلگران تکنیکال کمک میکند تا مسیر کنونی قیمتهای بازار را مشخص کنند به زبانی ساده خط روند جهت حرکت بازار را نشان میدهد.
برای ایجاد یک خط روند، تحلیلگر باید حداقل دو نقطه در امتداد هم (دو سقف یا دو کف اصلی) روی نمودار قیمت داشته باشد.
آنچه باعث جذابیت و فراگیر شدن استفاده از خطوط روند میشود این است که میتوان از این خطوط صرفنظر از بازه، چارچوب، و فاصله زمانی در شناسایی روندها استفاده کرد.
مقاله پیشنهادی: حمایت و مقاومت استاتیک
رسم یک خط روند در تحلیل تکنیکال بهسادگی کشیدن یک خط مستقیم است که با متصل کردن حداقل دو نقطه از نقاط چرخش قیمت (ترجیحا پیووت ماژور )و ادامه دادن این خط میتوان جهت روند کلی بازار یا سهام را نشان داد.
به عبارتی داریم نقاط حمایت یا مقاومت قیمت سهام را به یکدیگر متصل میکنیم و ازآن برای پیش بینی مقاومت یا حمایت آینده کمک میگیریم.
در روند صعودی، از نقاط کف و در روند نزولی، از نقاط سقف برای ترسیم خط روند استفاده میشود. بنابراین، خط روند صعودی یک حمایت و خط روند نزولی یک مقاومت در نمودار تکنیکالی است.
در حالت کلی سه نوع روند وجود دارد:
در صورتی که قیمت سهم در حالت افزایش باشد (سقف ها بالاتر سقف قبل و کف ها بالاتر از کف قبل)به دنبال آن خطوط روند در حالت صعودی قرار خواهند گرفت
در این حالت خطوط روند صعودی از اتصال کف ها به شکل پیدرپی به وجود میآید،این خط که به صورت مورب رو به بالا یعنی حالت صعودی قرار دارد نقش حمایتی دارد و از ریزش سهم جلوگیری می کند
خط روندی که فقط بین دو نقطه رسم شده باشد از اعتبار کمتری برخوردار است تا خط روندی که از ۳ نقطه تشکیل شده است.
خط روند صعودی
در صورتی که سهم از نظر قیمتی در حالت کاهشی قرار گرفته باشد (سقف ها پایینتر سقف قبل و کف ها پایینتر از کف قبل) به دنبال آن در نمودار سهم روند نزولی را شاهد خواهیم بود
خطوط روند نزولی در این حالت از به هم وصل کردن سقف های پی در پی نمودار، تشکیل میشود.این خط مورب رو به پایین یعنی قرار گرفتن سهم در حالت نزولی، سهم رشد رو به بالا نداشته و به گفته تکنیکالی سهم در حال اصلاح می باشد،و به عنوان مقاومت عمل میکند .
خطِ روند نزولی
آموزش خط روند داینامیک
روند ساید یا بازار بدون روند زمانی اتفاق می افتد که بازار از ساختن سقف های بالاتر و یا کف های پایین تر عاجز است در این حالت کاهش و افزایش قیمت سهم اصطلاحاً بین دو سطح حمایت و مقاومت در حال پیشروی است.
در این حالت این خطوط افقی به عنوان حمایت و مقاومت عمل میکنند و نمی گذارند سهم رشد کند و یا ریزش داشته باشد ، به این محدوده ها سطوح استاتیک نیز گفته میشود
خط روند افقی
آموزش خط روند داینامیک
عوامل مختلفی باعث اعتبار خطوط روند یک سهم میباشند که در این بخش به این عوامل خواهیم پرداخت:
هر چقدر شیب خطوط روند بیشتر شود از اعتبار درجه حمایت یا مقاومت کاسته می شود. پایدارترین روندها روندهایی هستند که با شیب 45 درجه در حرکتند.
به عبارتی هر چقدر شیب این خط بیشتر باشد اعتبار آن در ماندگاری کمتر میشود و احتمال منحل شدن آن وجود دارد.
هر چه تعداد برخوردهای قیمت با خط روند بیشتر باشد به اعتبار خط روند افزوده می شود. در این جا فرق نمی کند که خط مقاومت باشد و یا حمایت، تنها چیزی که مهم است تعداد برخورد های نمودار سهم با خط روند است.
کمترین برخورد برای کمترین اعتبار یک خط روند 3 برخورد می باشد، و برخورد های 5 تا به بالا از اعتبار های بیشتری برخوردار هستند.
در تحلیل تکنیکال، هیچ خط روندی تا ابد ادامه نخواهد یافت. پس از اینکه خط روند اعتبار خود را از دست داد، آن را خواهد شکست و روند جدیدی را آغاز خواهد کرد.
هرگاه یک خط روند به طور کامل شکسته شود، تغییر نقش می دهد. یعنی اگر یک خط روندِ صعودی که در حکم یک حمایت است شکسته شود، از آن پس دیگر به عنوان یک خط حمایتی مطرح نیست و تبدیل به یک خط مقاومت می شود و بالعکس یک خط مقاومت با شکسته شدن به طور کامل تبدیل به یک خط حمایتی می شود.(تبدیل سطوح)
هرگاه سطح کلیدی شکسته شود و مجددا قیمت به آن واکنش داده و اصلاح کند، به سطح طلایی تبدیل می شود.
شکست خطِ روند نزولی و پولبک به آن(سطح طلایی)
آموزش خط روند داینامیک
در روندهای صعودی ما میتوانیم زمان مناسب برای ورود به سهم را مشخص کنیم. در همین راستا وقتی قیمت به خط روند صعودی نزدیک شد یا آن را لمس کرد، زمان مناسبی برای ورود به سهم به شمار میآید . چرا که بعد از آن سهم روند افزایشی به خود میگیرد که بهترین زمان برای خرید سهم است.
سیگنال خرید در خط روند صعودی
در روندهای نزولی بهترین زمان برای ثبت سفارش فروش زمانی است که قیمت نزدیک خط روند نزولی شده باشد یا بهتر اینکه آن را لمس کند.
سیگنال فروش در خط روند نزولی
این مقاله به شما پیشنهاد میشود:رسم کانال در نمودار
سپاس گزارم