در ادامه مقاله تفاوت اندیکاتور و اسیلاتور: از جمله ابزارهایی که در اختیار معامله گران و سرمایه گذاران قرار دارد، اندیکاتورها و اسیلاتورها هستند که می توان با کمک آن ها زمان ورود به هر سهمی را تشخیص داد. از این رو لازم است، که به تفاوت ها و تشابه هایی که بین این دو ابزارها در تحلیل تکنیکال وجود دارد، واقف بود.
معمولاً از اندیکاتورها برای تائید و اعتبارسنجی روند سهم استفاده میکنند که در نهایت با بهکارگیری اندیکاتورها و اسیلاتورهای دیگر، منجر به سیگنال خرید و فروش میگردد.
اندیکاتور ها (شاخص،مقیاس) مجموعه ای از توابع و اطلاعات قیمتی هستند که با سنجیدن میزان حجم معاملات و تغییرات این قیمت ها (قیمت آغازی (Open) پایانی(Close) سقف(High) کف(Low)) شکل میگیرند
آنها اطلاعات خوبی در مورد شتاب و قدرت قیمتی، روند حرکتی برای گرفتن هشدار ها و تایید ها یی برای ورود و خروج به ما رائه میکنند.
به طور کلی شامل 4 زیر مجموعه هستند.
1-روندها
2-اسیلاتور ها
3-حجم
4-بیل ویلیام
یکی از شاخه ها و زیر مجموعه های اندیکاتور،اسیلاتور ها (ارتعاش سنج , نوسانگر) هستند ، که میزان هیجان بین فروشنده ها و خریدار ها را اندازه گیری میکند و و به همین وسیله میتوانند سطوح پیش خرید و پیش فروش را تعیین کنند
اولین تفاوت ،نحوه قرارگیری آنها بر روی نمودار قیمت می باشد.
نحوه قرار گیری آنها در چارت به صورت زیر می باشد:
اسیلاتور ها در اکثر مواقع به عنوان پنجره ای جداگانه از نمودار، در پایین نمودار نمایش داده میشوندکه میزان هیجان بین فروشنده ها و خریدار ها را اندازه گیری میکند .
مانند RSI، MACD ،Cci، Stochastic
اندیکاتور ها معمولا بر روی نمودار سهم قرار میگیرند و حرکت میکنند.
مانند MA، Ichimuko
مقاله ها ی پیشنهادی: ایچیموکو،اندیکاتور ،CCI،macd، اندیکاتور آر اس آی
فرق نحوه ی قرارگیری اسیلاتور و اندیکاتور در چارت
فرق دوم بین اندیکاتورها و اسیلاتورها در این است که اسیلاتور ها دارای دو محدوده (خرید و فروش هیجانی) اشباع خرید و اشباع فروش هستند؛درصورتی که در اندیکاتورها این محدوده ها نمایش داده نمی شوند.
منطقه اشباع خرید یعنی منطقهای که قدرت خریداران کم و قدرت فروشندگان بیشتر میشود .در عموم اسیلاتور های مشهور اشباع خرید در محدوده بیش از 70 قرار دارد که نشان دهنده ی اوج هیجان خریداران است
منطقه اشباع فروش یعنی منطقه ای که قدرت فروشندگان کم شده و در مقابل قدرت خریداران در حال افزایش است. در بیشتر اسیلاتور ها اشباع فروش در محدوده کمتر از 30 قرار دارد و نشان دهنده ی اوج هیجان شتاب زدگی در فروشندگان است.
نمایش محدوده های اشباع در اسیلاتور
اسیلاتور استفاده شده RSI، Stochastic
اندیکاتور استفاده شده MA
تفاوت سوم بین اندیکاتور و اسیلاتور، در گرفتن واگرایی ها است، ما فقط میتوانیم از اسیلاتورها واگرایی بگیریم.
به زبان دیگر واگرایی ها کاربردشان فقط در اسیلاتور ها است و بدلیل ماهیت و فرمول اندیکاتور هایی مانند اندیکاتورهای حجم , اروند و بیل ویلیامز واگرایی گرفتن متداول و قابل قبول نیست.
اسیلاتور های مثل Macd-Rci-Cci محبوب ترین اسیلاتور ها برای گرفتن واگرایی است.
تفاوت نمایش واگرایی در اسیلاتور و اندیکاتور
معامله گران با یادگیری اندیکاتور ها و اسیلاتورهای مختلف میتوانند سیستم هایی مخصوص به خود شان پیدا کنند
شما میتوانید در تحلیل های خود از آنها در کنار هم استفاده نمایید تا بتوانید نتایج بهتری خود دریافت کنید. اما لازم است قبل از استفاده ،دانش و تجربه ی لازم را داشته باشید تا بدانید از کدام اسیلاتور در کنار کدام اندیکاتور استفاده نمایید تا تحلیل قویتر و بهتری داشته باشید.
این نکته را به خاطر داشته باشید که برای معامله ابزارهای متفاوتی در اختیار شما قرار دارد ولی بهتر است تعادل را در انتخاب نوع و تعداد ابزار ها رعایت کنید.
دیدگاه ها