تایم فریم

اشتراک گذاری این مقاله
علیرضا مهرابیان
زمان بروزرسانی این مقاله: 2 سال قبل
زمان مورد نیاز برای اتمام مقاله: 14دقیقه

در تحلیل تکنیکال تایم فریم ها نقش به سزایی در دید کلی و تشخیص روند موجود بازار رو دارند در واقع تایم فریم یک تقسیم بندی مشخص از بازه های زمانی تعریف شده هست که در اختیار ما قرار دارد .

هنگامی که بخواهیم تغییرات قیمت را در یک بازه زمانی مشخص به طور پیوسته مورد بررسی قرار دهیم باید از نموداری استفاده کنیم که به کمک همان تایم فریم، بازه زمانی مورد نظر را روی نمودار را نشان دهد .

به‌طور مثال در نمودار با تایم‌فریم هفتگی، هر نقطه، میله یا شمع روی نمودار بیانگر یک هفته و در نمودار با تایم‌فریم ماهانه، هر نقطه یا شمع روی نمودار بیانگر یک ماه از معاملات دارایی است.

این مقاله ها به شما پیشنهاد میشود: خط روند (سطوح داینامیک) ،تحلیل تکنیکال

به مثال زیر با دقت توجه کنید

نمودارِ بیتکوین در تایم هفتگی

نمودار ارز در تایم هفتگی

نمودارِ بیتکوین در تایم یک روزه

نمودار ارز در تایم یک روزه

دیاگرام بیتکوین در تایم چهارساعته

نمودار ارز در تایم چهارساعته

تایم فریم چیست؟

تمام معامله گران در بازارهای مالی قبل از هر اقدامی، باید متناسب با استراتژی معاملاتی و نوع بازاری که در آن فعالیت می‌کنند، تایم فریم مورد نظر خودشان را از قبل انتخاب و مشخص کنند.

معمولاً به سه دسته کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شوند،با این وجود هر فردبا توجه به سیستم و روحیات خود باید بهترین تایم فریم را انتخاب کند .

در تحلیل بنیادی معمولا تحلیلگر تایم های بلندمدت را انتخاب می کند ،اما در تحلیل تکنیکال، تمام تایم فریمها به کار می رود و از دوره‌های زمانی کوتاه‌مدت تا بلندمدت در قالب نمودارهای دقیقه‌ای، ساعتی، روزانه، هفتگی و ماهانه وجود دارند.

 انواع تایم فریم‌

تایم فریم کوتاه‌ مدت

در این تایم فریم سیگنال‌های معاملاتی بیشتری می‌بینیم و مناسب معامله گرانی است که به طور دائمی در بازار فعالیت می‌کنند و زمان زیادی را در معامله‌گری سپری می‌کنند . به بیانی دیگر در این تایم فریم ها معمولا زمان کمی برای تصمیم‌گیری و استخراج نکات مورد نظر را در نمودار خواهیم داشت

بنابراین برای افرادی که به‌صورت نوسان‌گیری کار می‌کنند و یا از نظر شخصیتی، تحت فشار می‌توانند به‌راحتی تصمیم‌گیری مناسبی داشته باشند و همین‌طور وقت لازم برای رصد مداوم بازار را دارند می‌تواند مناسب باشد .

برای این دسته از افراد، بازه زمانی مانند ۱ دقیقه ای (1m)، ۵ دقیقه ای (5m)، ۱۵ دقیقه ای (15m)، 30 دقیقه ای (30m) و چهارساعته (4H) پیشنهاد میشود .

نمودار کوتاه مدت (چهار ساعته)

نمودار کوتاه مدت

تایم فریم میان‌ مدت

این تایم‌فریم سیگنال‌های کم‌تری به ما خواهد داد. در عوض وقت بیشتری را برای تصمیم‌گیری فراهم داریم و اگر استراتژی ما نیازمند تایم فریم میان مدت باشد نیازی به رصد دائمی بازار ندارید

برای این دسته از افراد ،تایم فریم‌های هفتگی(w)، روزانه (1D)و چهار ساعته (4H) پیشنهاد می‌شود

نمودار میان مدت (روزانه)

نمودار میان مدت

تایم فریم بلندمدت

استفاده از این تایم فریم‌ها بیشتر مناسب معامله‌گرانی است که به دنبال تحلیل رفتار دارایی مورد نظر در بلندمدت هستند و به این ترتیب می‌توان بادقت و زمان بیشتری که صرف تحلیل میکنیم تصویری بهتر از عملکرد قیمتی آن به دست آورد .

در این نوع تایم معامله گر ها ممکن است معاملاتشان را ماه ها یا سال ها باز نگه دارند تا به نتیجه برسد

برای این دسته از افراد،تایم فریم های ماهانه،(M) هفتگی(w)، روزانه (1D) پیشنهاد میشود

نمودار بلند مدت(یک ماهه)

نمودرا بلند مدت

عوامل مؤثر در انتخاب تایم فریم

همان‌طور که اشاره کردیم عوامل متعددی در انتخاب تایم فریم معاملاتی برای هر فرد اثرگذار هستند ،در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

میزان زمانی که میتوانید به معامله گری اختصاص دهید چقدر است؟

ببینید که چه مقداری از روز یا هفته را میتوانید به انجام معاملات اختصاص دهید

اگر یک شغل تمام وقت دارید و امکان کنترل کردن معاملات تان را ندارید بهتر است روی تایم های بالا (بلند مدت) مانند 4 ساعته ،هفتگی یا حتی بالاتر تمرکز کنید . اما اگر یک معامله گر تمام وقت هستید و شغل دیگری ندارید می توانید از تایم فریم های کوتاه تر مانند 15 دقیقه ، 30 دقیقه ،یا حتی پایینتر استفاده کنید .

نوع بازار مالی که در آن کار میکنید چیست؟

در بورس تهران به دلیل محدودیت نوسان قیمت در طول یک روز، معمولاً استفاده از تایم فریم‌های کوتاه مدت چندان کارایی ندارد و بهتر است تایم یک روزه انتخاب کنید، اما اگر در فارکس و بازار ارزهای دیجیتال فعالیت میکنید ،به دلیل اینکه در این نوع بازارها هیچ‌گونه دامنه نوسانی ندارد و در طول روز به صورت بست و چهار ساعته باز هستند(بجر بازار فارکس که از جمعه شب تا یکشنیه شب بسته است)و نوسانات بسیار زیادی دارند، می‌توان از تایم فریم کوتاه مدت استفاده نمود.

افق زمانی مورد نظر شما چیست؟

بعضی از معامله گران به عنوان نوسان گیر در بازار فعالیت می‌کنند و به همین دلیل نیاز دارند که هر لحظه در بازار حضور داشته باشند و آنرا چک کنند پس افق زمانی معاملاتی خود را کوتاه مدت در نظر می‌گیرند .

اما در مقابل کسانی نیز هستند که در نقش سرمایه‌گذار در بازار فعالیت می‌کنند و افق زمانی خود را طولانی مدت در نظر می‌گیرند و در تایم فریم‌های بلندمدت معامله کنند .

روش تحلیلی شما چیست؟

بسیاری از معامله گران ، از الگوهای قیمتی که در نمودار قیمت یک دارایی تشکیل می‌شود، به عنوان فرصت‌های معاملاتی تلقی میکنند و از آن برای ورود یا خروج استفاده میکنند.

وقتی تایم فریم خیلی بزرگ در نظر گرفته می‌شود، باید زمان زیادی را به انتظار نشست تا الگوهای قیمتی در نمودار مشاهده شود اما هرچه تایم فریم در بازه زمانی کوتاه‌تری انتخاب شود، امکان مشاهده الگوهای قیمتی بیشتر می‌شود ودر نتیجه فرصت‌های معاملاتی بیشتری پیش روی معامله‌گر قرار می‌گیرد.

شخصیت فردی شما با کدام تایم فریم سازگار است؟

شخصیت فردی شما رابطه مستقیم با انتخاب این قابلیت شما دارد. مثلا اگر شما احساس می کنید که تایم فریم یک ساعته به دلیل طولانی بودن و دیر سیگنال دادن آن برای شما مناسب نیست باید تایم خود را پایین تر بیاورید .

و یا اگر در تایم فریِم های پایین مانند 15 دقیقه فرصت کافی برای تحلیل بازار را ندارید یا احساس دستپاچگی و استرس میکنید،بهتر است تایم خود را بالا ببرید

پس چه تایم فریمی برای ما مناسب است؟ 



ما در معامله گری به اندازه کافی با استرس مواجه هستیم، پس بهتر است تایِم فریمی انتخاب کنیم که فرصت مناسبی برای تحلیل داشته باشید تا احساس سردرگمی و گیجی نکنید و مطابق با  شخصیت و زمان شما باشد، تا از این بابت تحت فشار نباشیم.

بعضی از معامله گران با معامله در نمودار های ساعته احساس بهتری دارند واز سویی دیگر فرد دیگری هم هست که برای او بسیار کند است و نمیتواند در تایم فریم یک ساعته معامله کند.


با توجه به تاثیر عوامل مختلفی که در انتخاب آن وجود دارد، نمی‌توان در مورد بهترین تایم‌فریم معاملاتی به سادگی اظهار نظر کرد و با توجه به روحیات و شخصیت هر فرد متفاوت است

مولتی تایم فریم(تایم فریم های چند گانه)

در ابتدا باید تایم فریم اصلی خود را با توجه به روحیه ،شغل و میزان زمانی که میتوانید برای آن صرف کنید پیدا کنید. بهتر است تایم های بلند مدتی مانند هفتگی یا ماهانه باشد،سپس در این تایم روند اصلی را تشخیص و حمایت و مقاومت آنرا بررسی کنید.

اکنون برای معامله به تایم های پایین تر بروید و با نشانه ای مطابق با استراتژی خود وارد شوید


این کار برای بهینه کردن نقاط ورود و خروج و کاهش ریسک موثر است


به فرض مثال در تایم اصلی که هفتگی است نمودار دارایی مورد نظر خود را بررسی میکنیم و میبینم که قیمت به یک حمایت میرسد .

بررسی نمودار در تایم اصلی(هفتگی)

بررسی نمودار در تایم اصلی

سپس در تایم پایینتر مثلا یک روی منتظر سیگنال خرید بر طبق استراتژی میمانیم و خرید میکنیم

گرفتن سیگنال از تایم پایینتر (یک روزه)

گرفتن سیگنال از تایم پایینتر

جمع بندی و سخن پایانی

به‌طور کلی بحث انتخاب تایم‌فریم مناسب در میان تحلیل‌گران همواره چالش بوده و یک تایِم فریم ثابت برای همه مفید نیست .

در مورد تعیین تایم فریم باید بگوییم که هیچ نسخه‌ی واحدی برای همه ی افراد وجود ندارد . سرمایه‌گذاران مختلف که در یک بازار مشغول فعالیت هستند ممکن است تایم فریم‌های متفاوتی را در نظر بگیرند و موفق هم باشند.

بنابراین هر فرد باید متناسب با شخصیت و استراتژی معاملاتی خود تایم فریم مناسبش را انتخاب کند.